2015-08-05 Dovolená v Moravském Krasu 2015

Název

2015-08-05 Dovolená v Moravském Krasu 2015

Popis

Po návratu ze Slovinska jsem měl v plánu Moravský Kras, ale nejdřív následovaly dva dny odpočinku a přípravy. Po pečlivém výběru byla zvolena následující konfigurace: pod stan, do kempu, s kolem, částečně po vlastní ose... byl zvolen kemp ve Sloupu, naloženy brašny a v úterý před polednem již jedu vlakem do Brna. V Brně nasazuji na známou stezku č. 5 směr Obřany, Bílovice, Adamov, BK, Skalní mlýn a Pustým žlebem do Sloupu. Cesta ubíhá velmi rychle, byť jsem plně naložen; tvrdý trénink se projevuje v dobré kondici, kterou nenarušuje ani tropické vedro, které letos vládne již třetím měsícem.
Po cestě stačím ještě prozkoumat mnohé díry v Pustém žlebu, nicméně ne úplně všechno a tak se sem zítra vrátím. Ve večerních hodinách již tábořím v klidném kempu Relaxa, ceny jsou mírné a k dispozici je teplá sprcha, poměrně pěkně zrekonstruované zázemí a funguje i kuchyňka, kterou nebudu využívat, páč nemám nádobí. Za dnešek 45 km natěžko a to snad stačí.
Druhý den ráno příjemně sprchlo, vyrážím do Šošůvky, pak k Sloupsko-šošůvské jeskyni, dále do Ostrova a po zelené na Horní můstek Macochy. To už slunce pálí a tak volím toulání lesem. Posléze scházím na Dolní můstek a z něj strmě dolů Pod Salmovku; pak vyjíždím Pustým žlebem k Brouškovi na oběd. Nato zase zpět dolů do Blanska za jediným účelem, a to vybrat pár korun z automatu, páč zrovna operativně prodlužuji svůj pobyt zde o jeden den. To už je velmi pozdní odpoledne, jedu zpět, tentokrát Suchým žlebem vystoupám vzhůru k Macoše a pak opět po zelené již za šera, do tábora..Tím dnešní den končí.
Třetí den hned zrána jdu do Sloupu do obchodu, nakoupit trochu jídla. Posnídám a vyrážím do lesa po stezce 505 převážně dobrou asfaltkou do Suchého, mně z minulosti trochu povědomého, což je dědina s plytkým jezerem kdesik nad Boskovicema. Nejdřív ale strmé stoupání krásným lesem asi 12 km. V Suchém se kochám a sluním, ale do vody se neodvážím. Přecijen jsem u toho moře asi trochu zfajnověl a zdejší voda se mi jeví poněkud neprůzračná a mám obavy, abych z ní nevyšel špinavější, než jsem. Pak ještě brouzdám lesy a vracím se zpět; to už frčím z kopce a pouštím to, co to dá. Pak k Brouškovi na večeři a jedno krátké kolečko po okolí, s večerním pivem v táboře.
Nastal poslední den, nyní nikam nespěchám, tak jdu pro snídani do obchodu. Pak balím stan a vše, co je v něm, a bez zastavení, páč mám již všechno dvakrát prohlídnuto, sjíždím Pustým žlebem po stezce č. 5 až do Brna. V Bílovicích jsem chtěl pojíst, ale v Sokolovně ještě nemají navařeno, inu jel jsem moc rychle. Jedu tedy na vlak do Brna. Zde dlouho čekám na vlak, konečně nasedám, ale v Miroslavi to končí. Zapomněl jsem totiž, že je pátek a že dál to jezdí jen o víkendu. A že mi to průvodčí, když už jsem si platil celou cestu, neřekla, bába jedna. Jedu tedy po vlastní ose posledních neplánovaných 40 km domů. Tropické vedro je neskutečné, naštěstí jsou otevřené obchody a tak mám pitný režim zajištěn. I kopce zdárně zvládám a tak posléze zakotvuji Pod věží a ukončuji tak Moravskou misi. Za dnešek tropických 80 km, celkem 210.
Na poslední, slovenskou část dovolené tak letos, z časových i jiných důvodů, nedošlo.

Závěrem:
Konečně jsem si vyhradil čas na důkladné prozkoumání MK. Zbývá ještě prozkoumání všech jeskyní zevnitř. Zdejší kraj je ale tak zajímavý, že i venku je stále co obdivovat a proto se sem budu znovu rád vracet.Tož, tak!

Období

Statistiky

  • 100 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-08-05 Dovolená v Moravském Krasu 2015
Komentáře Přidat