2016-06-12 Na kole to sviští, hvozdy šumavskými

Název

2016-06-12 Na kole to sviští, hvozdy šumavskými

Popis

Tož, letošní dovolenou jsme, po zralé úvaze Jiřky, nasměřovali do tuzemska. Byla vybrána Šumava s CK. Blížící se termín navozoval obavy ze záplav, které řádily v této oblasti.
Nakonec, jak se ukázalo, jsme měli štěstí a strefili jsme se mezi ně. Absolvovali jsme tak všechny výlety bez deště, i když někdy to bylo o fous.

Druhou příjemnou stránkou bylo zázemí penzionu SKI ve Kvildě. Slušné ubytování s kvalitní šumavskou stravou a velikostí porcí neporovnatelné s moravskou kuchyní. Venku krásná příroda s možností nekonečného brouzdání údolími řek i šumavskými kopečky, rozsáhlé planiny i, bohužel, nevábně vyhlížející úseky kůrovcem sežratého lesa. K tomu drsnější počasí, které v létě přijde i vhod.

Pochvalovali jsme i průvodce; zavedl nás na místa, které bychom sami možná neobjevili, kupříkladu Prameny Vltavy, Knížecí pláně či Tříjezerní slať u Modravy, s parádním pojezděním údolím Vydry a Roklanského potoka, se závěrečným posezením v místním Pivovaru. Nakonec i pěkný odskok do skanzenu v bavorském Finsterau, že?

Takže sečteno a podtrženo: Úžasná dovolená v lůnu netknuté přírody, hlubokými lesy a svižnými kopci, vše protkané potůčky a bažinami. Slušné zázemí, noví přátelé a nečekaně vynikající šumavská pohostinnost. To jsou dobré argumenty, proč si vybrat právě Šumavu a proč se sem ještě někdy vrátit. Tož, tak!

Období

Statistiky

  • 106 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-06-12 Na kole to sviští, hvozdy šumavskými
Komentáře Přidat