2016-07-05 Znojemské letní kolečko

Název

2016-07-05 Znojemské letní kolečko

Popis

Znojemské letní kolečko - klasika i trochu jinak

Po roční odmlce se podařilo navázat na založenou tradici znojemských koleček. Kvůli novým úšastníkům jsem navrhl klasickou trasu přes Šobes, ale zahrnul jsem do ní i četné vyhlídky, které jsou po trase a na něž se doposud z různých důvodů nedostalo.

Ve stanovenou dobu jako první přijíždí Jiřka a hned poté Miloš,který jede po vlastí ose z BV. Po Milošovi přijíždí Martin s Dášou, kteří zaparkovali auto a připojují se k nám. Základ je tedy dobrý a jsme dle mých infornací kompletní; a tak vyrážíme. U "Hejkala Koželužského", nás nečekaně čekají Josef a Marie, toť naši noví přátelé, hlášivší se z cvičných důvodů inkognito :)). Tak konečně dobrá zpráva, vyrážíme směr Kraví Hora, vyhlídka u vysílače. Také jsem zkusil vyzkoušet fyzičku některých odvážlivců po modré cyklistické; vyjel to v pohodě jen Martin...

O něco dál, ještě na Kraví hoře je odbočka k vinicím, kde je vyhlídka na jižní svahy, osázené vinohrady a pohledem na přilehlé obce i dalekou Pálavu. Pokračujeme pak zpět na modrou, která nás doprovodí po celý den; teď míříme na Sealsfieldův kámen, dobře známé vyhlídce na rozeklaná údolí Přírodního parku Podyjí. Pak se sjíždí rychlou lesní cestou nad Havraníky, odkud se dostaneme kolem Tří lip až k lávce přes Dyji, a na druhé straně pokračujeme na Šobes.

Tam je zřízen stánek s ochutnávkou místních vín, kterou využijeme dle jejího účelu a též k odpočinku či svačině dle možností. Pak se již šlape na vrchol Šobesu; posléze přijíždíme k Podmolskému rybníku, kde si dopřejeme delší odpočinek s posezením a obědem dle místního menu. Před námi je ještě Králův stolec, Hradiště a sjezd gránickým údolím k Obří hlavě.

U Obří hlavy, kde je závěrečné posezení, se pak rozloučíme s náměšťskýma a posléze i s ostatními účastníky. Miloš a Jiřka se loučí na druhá den, Miloš opět šlape po svých až do BV, což mu ani trochu nezávidím.

Trasa oficiálně 32 km,někteří o trochu více, Miloš pak hlásí skoro dvoustovku za oba dny. Nyní, s odstupem času konstatuji, že příprava akce mě vyčerpala víc, nežli jízda samotná. Inu, jsem nepoučitelný.

Pavel

FOTO je také u Miloše na http://defenger.rajce.idnes.cz/2016_07_05_-_Znojemske_kolecko%2C_1.cast%2C_z_Breclavi_na_Sobes_u_Znojma/

Období

Statistiky

  • 19 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Canon PowerShot A810

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-07-05 Znojemské letní kolečko
Komentáře Přidat