2016-08-07 Balón nad Pálavou

Název

2016-08-07 Balón nad Pálavou

Popis

Dostal jsem od syna dárek v podobě letu balónem. Čekali jsme na příhodný termín a trasu nad Pálavou. Příznivá konstelace nastala 7.8.2016. A tak jedeme do H. Věstonic na shromáždiště, za námi ještě kamarád na motorce, který nás bude dokumentovat zdola.
Průběh letu:
Start Strachotín 19:18h, přistání u Klentnice 20:15. Délka letu 6,6km, max. výška 780 m.n.m. Doba letu 1 hodina. Rychlost průměrná 6,8km/h, maximální 11 km/h. Let jsem zaznamenal na GPS a tak jsem mohl vygenerovat příslušné grafy. Výškový profil terénu je převzat z mapového serveru po promítnutí trasy letu do mapy.

Zážitek to je nezapomenutelný. Pálavu známe jako své boty a tak bylo zajímavé zkouknout ji i z výšky. Jiřka odmítla, zejména po shlédnutí Vratných lahví ji tam nahoru nikdo nedostane. Škoda pro ni. My jsme se kochali, krásně se vznášeli nad novomlýnskými nádržemi a pak docela nízko nad Děvičkama. Strach ani závratě jsme nezaznamenali, naopak nadšení. V zapadajícím slunci jsme přistáli na louce u Klentnice, kde jsme oba byli pasováni na Knížata z Klentnic. Tedy už mám oficiálního dědice :)). Radime, díky!

Období

Statistiky

  • 64 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Canon PowerShot A810

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-08-07 Balón nad Pálavou
Komentáře Přidat