2011-04-16 Den Země Klentnice - Mikulov

Název

2011-04-16 Den Země Klentnice - Mikulov

Popis

Na Den Země jsme se vybrali do Mikulova.

" Zkrácený program skupiny A v sestavě Anička, Verča, Pavel a Tom, jsme zahájili v Klentnici klasickým výplazem na Sirotčí hrádek. Nechyběla obhlídka skalních útesů a ani tradiční líbání Matičky Země. Provázel nás nádherný prosluněný den a udělalo se poměrně dost teplo. Proto následovalo krátké slunění s koštem oblíbených Verčiných šneků. Na závěr byl průzkum Kamenného města, zejména test, zda se ním ještě protáhneme. Holky to raději odložily na příznivější termín, ale i tak to byla paráda. Zanedlouho jsme už šibovali dolů a následoval přesun pod Turold.

Prvním úkolem bylo nakrmit bateriožrouta a pak se zařadit do fronty před jeskyní. Naštěstí jsme přišli hned na řadu a tak jsme absolvovali již známý výklad a prohlídku jeskyně. Dnes to opět nebylo až k Jezernímu dómu a ani ke Klenotnici, nicméně jsme měli možnost zblízka pozorovat zavěšené netopíry vrápence, kterých zde bylo asi dvacet a kde jinde než v Netopířím dómu. Nakonec ještě klubko netopýrů brvitých, kteří byli probuzeni a s nelibostí nesli naši přítomnost, resp. svícení do očí.

Pak jsme vylezli ven a dorazili zbytek občerstvení, také si prohlédli Geopark a to už jsme mířili k místu, kde probíhal doprovodní program a setkali se se skupinou B, čili Dětskou sekcí MCT v obsazení Miloš, Karel, Petra, Lenička a Nikolka. Také jsme se dozvěděli, že mají vrchol Turoldu již za sebou a tak, abychom se snad nezahanbili, jsme se tam vypravili taky. Cesta to byla náročná, Anička dokonce testovala nové hůlky, které ji víc zdržovaly než pomáhaly, ale nevzdali jsme to a posléze slavili úspěch. Zde se uplatnila znalost místních poměrů vedoucího a narozdíl od přátelské skupiny jsme nebloudili. Na vrcholu byl zasloužený odpočinek a kochání, na své si přišli i hledači pokladů.

Zpáteční cesta vedla prodíráním se houštinou po hřebenu...." (použit článek na Moravské cyklotlupě, autor Pavel)

Období

Statistiky

  • 174 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Nokia C5-00 Samsung S85

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2011-04-16 Den Země Klentnice - Mikulov
Komentáře Přidat