2012-08-11 Chuck Norris Bridge open CYKLOevent

Název

2012-08-11 Chuck Norris Bridge open CYKLOevent

Popis

Tož,

na tuto skvělou akci, "Chuck Norris Bridge open" -cyklo/event D.N.V., kterou jsem připravil spolu s bratislavskými cyklisty a geocachery, jsem se vypravil samozřejmě po vlastní ose. Nejdřív jen k samotnému mostu, na poslední chvíli jsem ale přehodnotil plány a zúčastnil jsem se neoficiálního pelotónu již z Bratislavy, což předpokládalo vyrazit ve 3 hodiny ráno. Povedlo se, a tak jsem si užíval chladné noci, paradoxně asi nejlepšího počasí v tento den.. Nejkratší cesta po hlavní silnici byla ve tmě jediná možná, zato mi přinesla úsporu skoro 10 km a tak jsem stíhal docela dobře, v Zohoru bylo 60km/ 6:00 SELČ, v Devínskom jazere byla již delší pauza, zmírnil jsem tempo a konečně jsem přejížděl Lafranconi a záhy kotvil pod Starým mostem, abych se mohl setkat s 50 cyklisty organizovaných terazky již mým kamarádem Lacom. Vyrazili jsme za šíleného tempa a za ještě horšího počasí, přes Hainburg a.d. D., Wolfstahl, Schlosshof k místu činu. Nepřítel nás z této strany nečekal a tak nestačil ani připravit závory, tak proslulé na slovenské straně. Náš pelotón tak otevřel most ještě před jeho otevřením, čímž jsme vypálili rybník přestřihávačům pásek, kteří si přišli ohřát svou předvolební polívčičku :)) Dokonce nás nezaregistrovala ani samotná Markíza! Pak jsme ještě měli čas vrátit se na Schlosshof, a zase zpátky. To již po několikátém promoknutí a vysušení začlo nadobro pršet a tak se ofiko akce omezila na chaotický úprk. Pak se počasí trochu umoudřilo, ale já už jsem opustil program BSK a přešel na soukromou akci, čili jsem očekával příjezd bratislavské tlupy v zastoupení Kvetky; tentokrát se ostatní válí u moře, což je neprůstřelné alibi, páč jinak by stejně nepřišli; po kafee jsme se jali projet cestu zpět přes rakouskou stranu, konečně již s větrem v zádech, zato též s deštěm, který nás dostihl v Petržalce. To jsme ale byli již doma, po krátkém odpočinku jsme ještě vyrazili na druhou stranu města k místu mého noclehu... dnes 177, místy dost krutých km.

Druhý den byl program předepsán v Rajce, Peťo vyhlásil všeobecný relax, prý bude rybaření, které opět nebylo, zato jsme si udělali okruh do Dunakiliti na kúrii Pogány, takto diamantového bosse, miliardáře, kde je nyní hlavní bratislavský golfový klub, a pak že kdo se tu roztahuje :). Celodenní relax byl zakončen svižní večerní jízdou do Blavy. I dnes se najelo docela slušných 75 km.

Pondělí ráno mě čekala již obligátní cesta domů, vyrazil jsem ve 4 ráno, to byla všude mlha a zima, pak vykouklo sluníčko, ale pořád bylo 6°C. Pak to šlo již rychle nahoru, za hodinu bylo již 12° a konečně mi rozmrzly všechny údy :)). Samozřejmě jsem v Záhorské opět bloudil a lepší to nebylo ani v další prdeli světa, Suchohradě, páč tam zase zmizely, asi hliníkové, značky. Pak už to celkem šlo, chtěl jsem se vyhnout rozbité Rudavě, opět marně, ale alespoň již bylo teplíčko. K poledni již bylo 30°, ale to jsem se již blížil k domovu. Tempo raději uvádět nebudu, bylo to nekonečné včetně škubání jablek a švestek po cestě. Dnes tato cesta vyšla přesně podle plánu, čili 105 km. Za srpen tedy prozatím přes 620km, celkově překračuji 3700 a jedu dál... Nyní si tedy předepisuji naprosto oddechový týden, s víkendovým flákáním někde na chatě. Tož, tak!

Pozn. 1: Most byl v provozu již začátkem léta,chodilo se po něm, ale oficiální otevření se stále odkládalo, čekalo se na nějaké volby v Rakousku, aby papaláši měli politické body- ale furt lepší, jakoby ho otevřeli nedostavěný)

Pozn.2: K názvu mostu- prý se nemohli deset let domluvit na názvu, a tak hejtman řekl, že se bude jmenovat podle toho, jak rozhodnou lidi. Ale že se nic nedělo s hlasováním ani se stavbou, tak někdo vyhlásil na nějakém fóru toto hlasování, a tak vyhrál název Chuck Norris a k tomu různé vtípky. . Tento název byl svého času vyznačen i na OSM mapách. Teprve před dokončením mostu vrchnost uznala, že plebejcům dali moc velkou důvěru a vymysleli název Most Slobody.. 23. let po "revoluci" :)

Období

Statistiky

  • 35 fotek
  • 1 se líbí

Fototechnika

Nokia C5-00

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2012-08-11 Chuck Norris Bridge open CYKLOevent
Komentáře Přidat