2013-05-01 K Soutoku M. & D. s MCT

Název

2013-05-01 K Soutoku M. & D. s MCT

Popis

Tož,

tradiční a sváteční termín akce jsme ani tentokrát nepropásli a část tlupy do něj plynule přešla z předešlých čarodek. Tím byla základní účast jasná a o další se postarali naši noví i staří přátelé.

Na výchozí souřadnice se všichni dostavili včas a někteří i s notným předstihem. Po krátké přípravě, seznámení a instrukcích jsme vyrazili ke kýženému cíli. Jelikož nikdo z místních neprovedl rekognoskaci, museli jsme se spolehnout na hlášení potkavších dobrodruhů, leč informace o přístupnosti soutoku byly rozcházející. Ale trasa byla naplánovaná tak, abychom se vyhli vysoké vodě, což jsme také viděli posléze u těžce brodivších amatérů, kteří byli líní zaopatřit si zkušeného šerpu. Ani harmonogram neměl chybu a tak jsme se, po luxusní svačině u Lánů - o kterou se postarala Anička coby náš dvorní proviantní náčelník - a krmení divočáků, svižným tempem blížili čím dál víc k soutoku. Poslední fázi jsme vzali po břehu Moravy, sice trochu delší, ale suchou nohou dostupnou trasou až na samotný Soutok... Tam byla delší pauza prokládaná kocháním, občerstvováním, focením a mírným odháněním komárů; při pití Lubošova piva a v neposlední řadě též zkamaráděním s jedním Lanžhotčanem, co měl s sebou dobré vínko ...a když jsme se dostatečně nabažili, čekala nás už jen cesta zpět.

Zpáteční cesta vedla hrází a pak po dvorní trase přes Cahnov, pak jsme se napojili na původní trasu a dojeli zdárně až na Pohansko. Tam by byla možnost trochu spočnout u muziky a tradičního volebního programu oranžgutanů, ale to by se vymklo harmonogramu, kdy bylo předepsáno závěrečné posezení U Ludvy.

Ludva opět nezklamal a našlo se i místo a tak po občerstvení a některých i u dobrého žebírka či zbytků domácích zásob proběhl pokec a na závěr pak, jak jinak, důstojné rozloučení. Děkujeme všem za účast a příjemnou společnost.

A pak už nám nezbylo nic jiného na práci, než se pobalit a rozejít do svých domovů. Byl to excelentně prožitý den.

Základní trasa 35+4 km, někteří i o dost víc. Krásné počasí i příroda, plno zážitků a dobrá nálada nás provázely po celý den. Tož, tak!

Zúčastnili se:

Anička (BV), Verča (Valtice), Pavel, Milena, Petr (ZN), Jiřka, Luboš, Lidka, Věra, Ivoš (BM). Ostatní dali zřejmě přednost lepší nabídce, Zdenálovci prchli za hranice a Milošek se ujal zvelebovat rodinné hnízdečko, zajisté s nadšením :-))

Pavel

Období

Statistiky

  • 73 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Canon PowerShot A810

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-05-01 K Soutoku M. & D. s MCT
Komentáře Přidat