2014-08-07 Expedice Rugen (6): Zentendorf - Hrádek/konec

Název

2014-08-07 Expedice Rugen (6): Zentendorf - Hrádek/konec

Popis

Klidný spánek za teplé noci na mechu, s hvězdičkama prosvítajícími skrz koruny smrků. Navíc bez jakéhokoliv hmyzu, takže nebylo potřeba rozbalovat stan. Vyrážím velmi brzy z lesa, čeká mě poslední stovka kilometrů a to je moc dobrá zpráva. Zato je hned zrána poměrně teplo a postupem se to zhoršuje. Projíždím velkým a pěkným městem Görlitz, po dlouhém tápání a bloudění pak na Zittau a zakrátko, tedy asi v poledne, přejíždím do ČR. Za pár kilometrů je již Hrádek n/N., objevuje se také doposud nevídaný bordel a to všude, u lesa, silnic a ve městě, špína a rozbité chodníky. Vítejte v Česku!
Z Hrádku koukám co nejrychleji zmizet, ale nic krom lokálky do Liberce nejezdí, jedu tedy do Liberce, mimochodem nezvykle čistým a pěkným vláčkem. Zároveň přijímám rozhodnutí, že zde dovolenou ukončím, mám toho přecijen dost a nic hezčího mě nečeká. V Liberci se orientuji na nádraží, tam zjišťuji, že dnes již nic kloudného nejede, zato mi byl vybrán ranní spoj do Brna a zakupuji i jízdenku. Pokud ovšem přežiju noc. Koukám do navigace v mobilu, kterým směrem je nějaký les, jedu tedy kolem bezdomoveckých doupat a podezřele vybydleného baráku nahoru pod Ještěd.
Zde je již klid, pomalu se blíží soumrak, poslední turisté se vrací z kopců a já obsazuji vyhlédnuté místečko. Chystá se pršet a tak rychle stavím stan, po pár kapkách vše ustane a tak již zůstávám ve stanu. Za dnešek 111 km.
Je teplá noc, ráno trochu chladněji, rychle balím a jedu zpět na nádraží. Vlak jede dle plánu, mám místenku pro kolo a pro sebe, a tak s jedním přestupem jsem krátce po poledni v Brně.
V Brně se neprozřetelně rozhoduji, že na oplátku za jízdu vlakem pojedu domů po vlastní ose, leč zapomněl jsem, že jsem již notně jižněji a tak do mne pere slunce, posléze se doslova plazím a proklínám vše, na co si vzpomenu. Nicméně, každá voda nakonec steče dolů a Stázina... co to povídám, a Znojmo je přede mnou jak na dlani. Takže, ještě naposled 65 těžkých km plus 6 za Liberec k tomu.
Závěrem:
Další vysněná dovolená s úspěchem skončila. Všechny zážitky a zkušenosti jsou k nezaplacení. A mám pocit, že se sem ještě jednou podívám. Pro příště bych ale mnohem víc pojezdil Rujánu, zato bych skončil nejpozději v Lebusu. Vybavení bych ponechal, možná bych hledal ještě místo na dobré boty a i něco teplejšího, ale mohl bych oželet nějaké to jídlo, které se dá dobře zakoupit, s trochou předvídání a kromě neděle, i na cestě. Tož, tak!

Období

Statistiky

  • 61 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2014-08-07 Expedice Rugen (6): Zentendorf - Hrádek/konec
Komentáře Přidat