2015-07-28 Slovinskem na kole 4: Most na Soči

Název

2015-07-28 Slovinskem na kole 4: Most na Soči

Popis

V noci opět sprchlo, ráno ale vysvitlo sluníčko a začlo pálit. Málem se usušily věci, páč nijak nespěchám. Dnešní etapa bude mít pouze nějakých 25 km, cílem je Most na Soči. Ráno tedy ještě jdu pofotit Kozjak, pak vyrážím na cestu podél Soči. Záhy začíná kapkat, asi 4x vytahuji pláštěnku a sundávám, postupně se ukazuje, že déšť ženu před sebou a tak ti, co vyjeli o kapánek dřív, pěkně zmokli. Cesta vede k Zatolminu, kde by měla být odbočka k jeskyním, konkrétně nám doporučili Dantovu jeskyni. Ale za dědinou bloudím, nakonec přijíždím k nějakému vstupu někam, ale to není ono a zorientovat se nejde (posléze se dovídám, že jsem byl docela dobře, ale chtělo to jet ještě dál). Vracím se tedy do dědiny, zkusím hlavní cestu, páč značení na Tolmin neexistuje, ale je to dobře, akorát přijíždím z jiné strany; na křižovatce házím korunou, kterou cestou se dát, nakonec to byla ta správná a až dál za městem je značka na Most... samozřejmě opět bez udání km.
Cesta mne dovede opravdu do cíle, no ne, a jsem snad první u autobusu, tak brouzdám po širokém okolí, než přijedou i ostatní a začneme se nakládat. Je zde opravdu krásná řeka s přehradou, daly by se najít i jiná pěkná místa, či vodní sporty.
Dál už se povezeme do Ajdovštiny, kde nás má čekat zdravé jádro, co jelo po ose, samozřejmě přes pořádné kopečky. Nakonec opravdu čekají všichni, zdá se, že už drahnou chvíli, na parkovišti je odpočinek, nákup i studená večeře, naloží se zbytek kol a jede se trochu dál, do kempu Pivka Jama.
Zde již skoro za soumraku stavíme stany a dáváme se do cajku.
Za dnešek docela mizerných 30 km.
Odkaz ne Slovinslem na kole 5.díl: https://pgnext.rajce.idnes.cz/2015-07-29_Slovinskem_na_kole_5_Postojnska_Jama/

Období

Statistiky

  • 44 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-07-28 Slovinskem na kole 4: Most na Soči
Komentáře Přidat