2015-07-29 Slovinskem na kole 5: Postojnska Jama

Název

2015-07-29 Slovinskem na kole 5: Postojnska Jama

Popis

Opouštíme kemp, kola zůstávají v přívěsu, páč dnešní program je nebikerský.
Jedem k Postojnským jeskyním, což je jen asi 20 km od kempu. Hanka jde vyřídit vstupenky, osobním šarmem se jí povede vyřídit vstup na 10. hodinu i přes mraky Japonců, co se derou dopředu. Nakládáme se na vláček a začíná spanilá cesta jeskyní. To byl jen takový úvod, pak vystupujeme a seskupujeme se k mladému průvodci, dle holek prý mimořádně esteticky vybavenému :)). Ale máme i průvodce elektronického a tak, kdo si ho zapne, ví, o čem je řeč. Provádí nás systémem cestiček, dómů a prohlubní, ukazuje obzvláště zajímavé krápníky, pak něco z historie dobývání a objevování, nakonec dojde i na zde živoucí živočichy. prohlídka trvá asi hodinu a půl i se závěrečným vláčkem, který nás vyveze opět na povrch. Zážitek je obrovský a krása jeskyně se nedá nijak lépe popsat.
Pak nás čeká delší cesta k Jadranu, kam přijíždíme v pozdní odpoledne a v Portoroži se utábořujeme na dva dny v kempu Lucija.
Po postavení stanů je ještě čas vykoupat se v moři, či se projít po městě. A tak asi všichni pádí hned k moři, které je již v areálu kempu. Voda je teplá a slaná :-)) Pak vyjíždím do města, dávám taky koupání téměř v centru, projedu až k majáku a kochám se. Po večeři vyjíždím na kole za město, dojedu k chorvatské hranici, tam se otočím a vracím se za tmy do kempu. Jelikož je teplo a ještě dost času, jedu znovu do nočního města k majáku, tam si dám koupání v přílivu a tím je dnešní čas vyčerpán. Je skoro půlnoc, ale na spaní je času do rána dost. Výjimečně neprší. Dalo to celkem 32 plážových km. Pkračování Slovinskem na kole 6: https://pgnext.rajce.idnes.cz/2015-07-30_Slovinskem_na_kole_6_Portoroz/

Období

Statistiky

  • 102 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-07-29 Slovinskem na kole 5: Postojnska Jama
Komentáře Přidat